Over Marieke

Ik ben Marieke Rekswinkel, geboren in 1966 in de Achterhoek. Op mijn 18de ben ik als student naar Wageningen gekomen en woon er nu nog steeds met veel plezier. Ben getrouwd en heb twee kinderen.


Ik ben rustig, zorgvuldig, betrokken, sta met beide voeten op de grond, maar ben ook intuïtief. Ik vind het belangrijk om open en onbevooroordeeld in de wereld te staan.


Waarom voetreflex
Toen onze zoon ernstig ziek was kwamen we in het alternatieve circuit terecht. Hij heeft hier erg veel baat bij gehad. Bij mij groeide het gevoel dat ik hier ook iets mee wilde. Ik heb toen gekozen voor één van de minder ‘zweverige’ vormen van alternatieve geneeswijzen ‘voetreflextherapie’.


Opleidingen
Ik heb in 2010 een driejarige erkende beroepsopleiding ‘voetreflex(zone)therapie’ afgerond en ben gediplomeerd voetreflextherapeut (www.sonneveltopleidingen.nl). Ik ben tevens Reiki-master. Ik heb hiervoor zowel Reiki i, II als IIIa behaald (www.reikicirkel.nl). Daarnaast heb ik een verdiepingscursus ‘metamorfosemassage’ gevolgd (www.metamorfosemassage.nl). Ook heb ik cursussen gevolgd voor hotstone- en stoelmassage. Om bij te blijven in mijn vakgebied volg ik regelmatig workshops/ terugkomdagen.


Mijn logo
Mijn logo bestaat uit het zogenaamde lemniscaat-teken (ook wel ‘luie 8’ genoemd). Het geeft oneindige verbondenheid aan. Het staat voor mij voor de integratie tussen beide voeten, de linker- en rechterhersenhelft, en van de hersenen met de rest van het lichaam. Het teken geeft voor mij bovenal de verbinding weer tussen mij en mijn cliënt; verbonden, maar toch ieder zichzelf.De kracht van aandacht en ontspanning…