Voetreflex

Wat is het?
Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen. De behandeling richt zich op de mens als geheel en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, de geest en de ziel. Voetreflextherapie is aanvullend aan de reguliere gezondheidszorg en ondersteunt deze. Daarnaast werkt voetreflex preventief en ontspannend.


Hoe ga ik te werk? Voetreflex gaat uit van drukpunten op de voet die via de zenuwbanen corresponderen met je lichaamsdelen of organen. Door op bepaalde punten op de voet te drukken, behandel ik dus die delen of organen die ermee in contact staan. Ook kan een betere doorbloeding of een betere lymfedoorstroming ontstaan waardoor afvalstoffen worden afgevoerd.


Omdat ik ook op energetisch niveau werk, door energiepunten ( chakra’s) en energiebanen (meridianen) te activeren, kan op dat vlak een betere energiedoorstroming ontstaan en kunnen blokkades worden opgeheven. Vaak combineer ik voetreflex met Reiki of metamorfose massage waardoor je lichaam net een extra zetje krijgt. De gesprekken die we samen voeren voor, na, en soms ook tijdens de massages zijn ondersteunend aan de voetreflexbehandelingen en geven vaak inzicht over de mogelijke oorzaak van klachten. Ook werk ik ter ondersteuning met etherische oliën en soms met visualisaties.


Voor wie?
Voetreflextherapie is geschikt voor jong en oud, voor man en vrouw, voor zieke en gezonde mensen. Voetreflex helpt bij het ‘aarden’, om met beide voeten op de grond te blijven en minder in je hoofd te zitten. Of gewoon om lekker te ontspannen. Met voetreflex kunnen veel (chronische en soms moeilijk te duiden) lichamelijke klachten behandeld worden. Voorbeelden zijn gewrichtsklachten (zoals rugpijn), hormonale problemen (zoals de overgang), hoofdpijn/ migraine, hoge/ lage bloeddruk of darmproblemen. Ook slaapproblemen, vermoeidheid of stress kan met voetreflextherapie behandeld worden. Daarnaast kan voetreflex bij emotionele problemen bijdragen aan herstel.


Wanneer wel of niet behandelen? Voor mensen met trombose wordt het sterk afgeraden om een voetreflexbehandeling te ondergaan. Bij kanker is alleen een milde behandeling aan te raden. Voor zwangere vrouwen kan de massage aangepast worden om aan het begin de zwangerschap niet te verstoren of aan het eind juist de weeën op te wekken.


Ervaringen
‘Marieke, door de rust en zorg die je uitstraalt, vond ik het erg prettig om bij je te zijn. Al na één behandeling stond ik op met minder rugpijn, fantastisch!’


‘Je behandelingen zijn heerlijk ontspannend. Tegelijkertijd maakt het veel los bij mij. Lichamelijk maar ook psychisch. Ik herken en erken nu beter waar mijn blokkades zitten, waardoor ik verder aan mezelf kan werken.’Stimuleer je zelfgenezend vermogen…