Reiki

Wat is het?
Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. Bij Reiki wordt energie doorgegeven met de handen. De reactie die we van nature al hebben om een hand op een pijnlijke plek te leggen, kan gezien worden als een vorm van Reiki. ‘Rei’ betekent universeel en ‘ki’ energie of levenskracht. ‘Universele (levens)energie’ dus.


Tijdens een Reiki behandeling is er sprake van energie-overdracht via de handen op het lichaam. Die energie is niet van jou of mij, maar universeel. Door deze energie toe te laten in je lichaam, krijg je nieuwe kracht.


Reiki geeft energie aan lichaam en geest en helpt deze in balans te brengen. Reiki zet een helingsproces op gang en bevordert de natuurlijke zelfgenezing. Veel mensen ervaren tijdens een Reiki behandeling een diepe ontspanning, een weldadige warmte en/of aangename prikkelingen.


Hoe ga ik te werk?
Je ligt (of zit) comfortabel, kan je kleding aanhouden en bent meestal bedekt door een deken. Ik leg mijn handen op je lichaam totdat ik op die plek de energie voel stromen. Vervolgens ‘loop’ ik heel langzaam je lichaam na.


Reiki is heel goed in te voegen in een voetreflexbehandeling. In dat geval behandel ik meestal alleen je voeten.


Ik ben Reiki-master ( en heb zowel Reiki I, II als IIIa doorlopen) en ben aangesloten bij de Reiki Cirkel Nederland.


Voor wie?
Deze methode is bij uitstek geschikt als je weinig energie hebt en je energieniveau laag is. Bijvoorbeeld mensen met een burn-out hebben veel baat bij Reiki.


Ervaringen
‘Al snel kon ik me helemaal overgeven aan je behandeling. Ik voelde tintelingen over mijn hele lichaam en kreeg het heerlijk warm. Zeker op de plek waar mijn pijn zit voelde ik een warme gloed. Het gaf meteen verlichting, heel bijzonder. Ook heb ik veel meer energie nu. Ik kan er weer tegenaan!’Meer energie en kracht…